Vanden Stock: "Biglia is Anderlecht extra seizoen verschuldigd"

Lucas Biglia wil graag Anderlecht verlaten en in een betere competitie aan de slag gaan. De Argentijnse bondscoach Sergio Batista hoort dat bijzonder graag, maar Roger Vanden Stock wil de Argentijn echter nog een seizoen in het Astridpark houden. Dat zou de middenvelder Paars-wit "verschuldigd zijn".

kscherpenberg

Biglia viel in het slot van de competitie uit met een schouderblessure. De aanvoerder zou onder het mes moeten, maar stelt de ingreep uit om alsnog met Argentinië deel te kunnen nemen aan de Copa América, het Zuid-Amerikaanse landenkampioenschap.

"Lucas zal pas echt competitief zijn tegen eind dit jaar. Na alles wat we voor hem gedaan hebben, is hij ons een bijkomend seizoen verschuldigd. We onderhandelen met zijn makelaar. Maar die is moeilijk te bereiken, en niet makkelijk te overhalen", aldus de Anderlecht-preses in een Corelio-krant.

De artsen van de Brusselse topclub zeggen dat Biglia een risico neemt door de ingreep uit te stellen.

Donderdag weerklonk in het Constant Vanden Stock nog de bevestiging dat de club verder wil met trainer Ariël Jacobs, ondanks de 'povere' derde plaats en de zwakke prestaties in de play-offs.

Beeld: PhotoNews