Clijsters opent Roland Garros tegen het nummer 100

De Belgen kennen hun tegenstanders voor de eerste ronde van Roland Garros. Kim Clijsters (WTA-2) krijgt de Wit-Russische Anastasia Yakimova (WTA-100) tegenover zich.

drombouts

De Limburgse, voor het eerst sinds 2006 opnieuw van de partij in Parijs, won eerder dit jaar al van Yakimova in Miami met tweemaal 6-1.

Yanina Wickmayer (WTA-22) moet het opnemen tegen de Roemeense Monica Niculescu (WTA-45), tegen wie ze in 2009 in New Haven haar enige confrontatie wist te winnen.

Het is wel afwachten of Wickmayer Roland Garros haalt want donderdag viel ze op het WTA-toernooi van Brussel na twee games uit met een rugblessure.

Kirsten Flipkens (WTA 96) botst op de Tsjechische Lucie Safarova (WTA 37). In 2008 won 'Flipper' in Estoril hun enige duel met 7-5 en 6-4.

Mannen

Bij de mannen mag Xavier Malisse (ATP-40) zich opmaken voor een duel tegen de Rus Dmitri Toersoenov (ATP-75). De twee speelden al vier keer tegen elkaar, Malisse won drie duels.

Olivier Rochus (ATP-74) moet in de eerste ronde spelen tegen de Duitser Tobias Kamke (ATP-76). Het wordt hun eerste confrontatie.

Steve Darcis (ATP-133), die zich eerder op de dag plaatste voor Roland Garros, kent zijn tegenstander nog niet.

Roland Garros begint al op zondag.

Lees ook Steve Darcis overleeft kwalificaties Roland Garros En Wickmayer out met geblokkeerde rug

Foto Photonews

Meer over Kim Clijsters