"Constructief overleg over neanderthalersite"

In Maastricht is donderdag overleg gebeurd tussen Lanaken, Maastricht en Jan Bruil, bestuurder bij Bouwinvest, de eigenaar van de neanderthalersite in Veldwezelt-Hezerwater. Dat is een door Vlaanderen beschermde archeologische site.

jdriessen

Donderdag maakte Tim Vanderbeken, archeoloog voor Bilzen, Lanaken, Riemst en Voeren, in deze krant bekend dat de site ernstig aan het verloederen is. Lanaken wil de site al enkele jaren graag ontsluiten voor een groot publiek. Een investering van ongeveer 1 miljoen euro.

Het Nederlandse Bouwinvest heeft, ondanks een gemeenschappelijke subsidiëring van 87,5 procent door Vlaanderen, Limburg en Lanaken, een andere visie en zou de site liever niet ontsluiten, maar definitief willen beschermen tegen weer en wind door ze af te laten dekken. Wat veel goedkoper is. "En toch hebben we een constructief gesprek gevoerd", zei burgemeester Guido Willen van Lanaken gisteren na het overleg. "Ik heb een goed gevoel. Al kan en wil ik nog geen details prijsgeven. Onze gesprekspartner van Bouwinvest moet eerst een en ander kunnen toetsen binnen zijn organisatie. Maar we hebben een stap gezet in de richting die we altijd gewild hebben: een ontsluiting van de neanderthalersite voor een groot publiek."

JBx


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio