Zelfmoord dader heldert verkrachtingszaak op

De twee mannen die in september vorig jaar een studente verkrachtten in Gent, zijn geïdentificeerd. Het gaat om Robin G. (24) uit Gent en Jürgen D. (25) uit Waasmunster.

jrosquin

Tijdens het ’Student Kick-Off’ festival bij het begin van het nieuwe academiejaar werd een 17-jarige studente weggelokt door twee mannen, die haar meenamen naar de studio van een van hen. Daar werd de tiener urenlang brutaal verkracht door het duo. Het hoofd van de vrouw werd tijdens de gruweldaden omwikkeld met tape, waardoor het slachtoffer niets kon zien en niet kon schreeuwen.

’s Ochtends werd het meisje gedumpt in de Gentse stationsbuurt. Het onderzoek naar de daders zat maandenlang muurvast tot Jürgen D. zelfmoord pleegde.

De politie vond bij de verpleger uit Waasmunster een brief waaruit kon opgemaakt worden dat de man werd afgeperst vanwege ’strafbare feiten’. De speurders ontdekten dat de afperser Robin G. was, een ex-collega-ambulancier die ondertussen toegaf dat hij D. bedreigde.

G. eiste in de afpersingsbrief van Jürgen D. dat hij 10.000 euro zou deponeren op een bepaalde plek. Indien hij dat niet zou doen zou het gerecht op de hoogte worden gebracht van een ernstig misdrijf. D. kon echter niet achterhalen wie de afzender was, maar wat hij wel besefte was om welke daden het ging. Enkele uren voor het verstrijken van de deadline pleegde D. zelfmoord.

Zijn ouders vonden de afpersingsbrief, waarin ook een telefoonnummer zat. Met die brief stapten ze naar het gerecht, waarop de bal aan het rollen ging.

De politie kon G. linken aan de verkrachting, maar die schuift de verantwoordelijkheid daarvoor in de schoenen van zijn overleden vriend.

BEFO

Themafoto: Photonews