Jongeren opgepakt die lifter overvielen

Twee jongeren uit Genk zitten opgesloten in de gevangenis van Hasselt voor betrokkenheid bij een diefstal met geweld in Genk. Een derde jongere, een minderjarige, zit opgesloten in de jeugdinstelling van Everberg.

jdriessen

De drie waren in het gezelschap van een aantal andere jongeren die op 5 februari van dit jaar een lifter hadden opgepikt en overvallen. De 31-jarige Genkenaar vroeg een lift van Opglabbeek naar Genk. Op de Europalaan, ter hoogte van de Armand Maclotlaan, werd hij afgezet. De jongeren zagen dat hij een laptop bij had, reden een blokje om en wachtten hem op. De lifter werd tegen de grond geslagen. Zijn laptop werd afgenomen en zijn portefeuille uit zijn broekzak gehaald. De laptop werd uit de wagen gegooid, het geld verbrast.

De lokale politie van de zone GAOZ kon alle jongeren identificeren en oppakken. Twee van hen werden aangehouden, een derde voorgeleid bij de jeugdrechter. Zij zullen zich samen met twee anderen, die na de feiten meerderjarig werden, moeten verantwoorden voor de rechtbank. Het gezelschap komt ook in aanmerking voor twee inbraken in de Sint-Jansschool in Genk. Die inbraken werd eind februari en begin maart gepleegd. Telkens werden computers gestolen.

NV


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio