D'Ambrosio weer met 'oude' Virgin

Jerome D'Ambrosio beschikt in Spanje opnieuw niet over alle nieuwigheden van Virgin. Net zoals in Istanboel test teammaat Glock in de vrije trainingen de nieuwe vloer en uitlaat. Die kit bleek vorige keer niet betrouwbaar (de uitlaat scheurde en koetswerk vatte vuur) en werd na de vrije trainingen verwijderd.

kscherpenberg

Teambaas John Booth: "In een rechte-lijn-test hebben we veel vooruitgang geboekt, maar we houden Jerome op het oude systeem, ook al zijn de nieuwe stukken nu in tweevoud beschikbaar." Het gaat om een zogenaamde aangeblazen diffuser. De achterkant van de auto krijgt meer downforce (en grip) naarmate daar meer lucht onderdoor stroomt.

F1- teams brachten de uitlaat nu naar voren en laten die door de diffuser blazen, wat gevoelig meer neerwaartse kracht oplevert. Die extra downforce valt weg als de piloot van het gas gaat, maar de topteams hebben nu een systeem waarbij die uitlaat blijft blazen, ook zonder dat er gas gegeven wordt

De FIA wil dat systeem verbieden, en dat is goed nieuws voor Virgin. Booth: "Wij hebben zo'n systeem niet en als het verbod er komt, zouden de topteams er dus meer onder lijden dan wij. Bovendien zouden we een hoop geld uitsparen om ook zoiets te ontwikkelen."

MC

Beeld:PhotoNews