Lommelse vrouwen laten zich massaal screenen op borstkanker

In de periode 2009-2010 nam liefst 71,69% van de Lommelse vrouwen tussen de 50 en 69 jaar deel aan het Vlaamse bevolkingsonderzoek naar borstkanker. Lommel haalt daarmee de hoogste score van heel Limburg. Het Limburgse gemiddelde bleef steken op 59,80%.

jdriessen

“Lommel steekt er al jaren met kop en schouders bovenuit in Limburg”, zegt schepen van Welzijn Liesbet Vanwelsenaers. “Wij haalden de afgelopen jaren steeds een participatiegraad van ongeveer 70%. Toch is het Vlaamse streefdoel vastgesteld op een participatiegraad van 75%. Het stadsbestuur blijft dan ook de Lommelse vrouwen tussen 50 en 69 jaar sensibiliseren om zich preventief te laten screenen op borstkanker.”

Deelnemen aan het onderzoek is heel simpel. Ofwel gaat u in op de oproepbrief die u via de post ontvangt. Deze brief vermeldt wanneer u verwacht wordt in het regionaal screeningscentrum. Ofwel brengt u dit ter sprake tijdens een contact met uw huisarts of gynaecoloog, die u zal adviseren en doorverwijzen. De tweejaarlijkse screeningsmammografie is bovendien volledig kosteloos.

Meer info op www.borstkankeropsporing.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio