Student gered van verdrinkingsdood

Een zwempartijtje in de Zuid-Willemsvaart in Lanaken werd een overmoedige student bijna fataal. Woensdagnacht wilde een 25-jarige Engelstalige student wat baantjes gaan trekken en hij dook prompt de het kanaal in, maar raakte er door de hoge betonnen wanden niet meer uit en vroor bijna dood.

ibroeksteeg

De vriendin van de student, die getuige was van de gebeurtenissen, belde de hulpdiensten, maar voordat die ter plaatse waren, hadden twee alerte agenten de jongen al uit het water gehaald door middel van een touw.

Touw

"In de combi hebben we altijd een touw bij om paarden of koeien die uitgebroken zijn, te vangen", leggen agenten en redders van dienst Marc Vannut (54) en zijn collega Peter Lambregs (30) in een krant van De Persgroep uit. "Nu hebben we het gebruikt om de student te redden. Hij was niet in paniek maar wel uitgeput. Hij probeerde op eigen kracht op het droge te komen, maar dat lukte niet."

De jongen vertoonde verschijnselen van onderkoeling, maar wilde niet naar het ziekenhuis en vertrok naar het 400 meter verder gelegen kot van zijn vriendin.

Archiefbeeld: Photonews


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio