Opdracht week drie: 'Carpoolen'

Carpoolen is een prima manier om op je werk of op school te geraken. Je geniet van het gemak van de auto, maar tegelijkertijd spaar je het milieu en - toch ook niet onbelangrijk - je portefeuille.”

stutak

De enige moeilijkheid is dat je collega’s of klasgenoten natuurlijk niet allemaal in dezelfde gemeente wonen. Daar komt nog bij dat mensen vaak verschillende werkuren hebben. Zeker op een krantenredactie.

En dus ging ik deze week op zoek naar een collega die bij mij in de buurt woonde én ongeveer dezelfde werkuren had. Hoe ik dat gedaan heb? Wel ik ben meteen bij personeelszaken gaan aankloppen. Daar hebben ze voor me opgezocht welke collega’s in Heusden-Zolder en omstreken woonden. Een pluspunt was dat ze ook al meteen heel wat mensen konden uitsluiten, omdat die onregelmatige uren aanhielden of bijvoorbeeld op de drukkerij in Paal-Beringen werkten.

Na wat puzzelwerk kwam ik uit bij Annick. Wat bleek? Zij woont nauwelijks twee straten bij me vandaan. Ik heb haar gemaild met de vraag of ze wilde carpoolen en ze ging meteen akkoord.

Het was leuk carpoolen met Annick. Dankzij haar heb ik ook een kortere route naar de redactie ontdekt. Annick, dankjewel!

Op naar de laatste opdracht van deze reeks.

Lees het verslag volgende vrijdag in de krant, en volg ook mijn extra opdrachten hier op de website.