Rood! stapt in Antwerpse verkiezingsrace

Rood!, het politieke project van gewezen sp.a-lid Erik De Bruyn, zal deelnemen aan de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen in 2012. Dat werd donderdagavond bekendgemaakt bij de oprichting van de Antwerpse afdeling van de socialistische politieke beweging.

jrosquin

Of Rood! op eigen kracht naar de Antwerpse kiezer zal trekken, is nog niet duidelijk. "Onze voorkeur gaat in elk geval uit naar een kartelformule. PVDA en Groen! zijn daarbij de meest voor de hand liggende partners", zegt Erik De Bruyn.

Kartel met sp.a niet aan de orde

Een kartel met sp.a draagt niet de voorkeur weg. "Je weet natuurlijk nooit hoe de zaken politiek nog gaan evolueren. Maar in de huidige omstandigheden is een kartel met de sp.a niet aan de orde. Toch niet in Antwerpen, maar in andere gemeenten kan dat wel een optie zijn."

Rood! maakte het nieuws bekend naar aanleiding van de oprichting van een Antwerpse afdeling door een zestigtal leden. Het is de eerste afdeling van de nieuwe politieke beweging, maar het is de bedoeling dat er de komende maanden nog verschillende volgen, aldus De Bruyn.

De definitieve nationale oprichtingsconferentie van Rood! is voorzien voor december 2011 of januari 2012.