Belgisch kampioenschap bierbakklimmen in Meeuwen

Het Belgisch Kampioenschap Primus Bierbak Klimmen gaat door op 29 mei in Meeuwen tijdens het jaarlijks dorpsfeest, voor een keer Feest op Kleine-Heide. Het team dat de hoogste toren kan bouwen wint zijn gewicht in Primus bier. Bierbak klimmen is een spel voor jong en oud van 10 tot 99 jaar, voor mannen en vrouwen. In teams van twee personen bouwen ze een zo hoog mogelijke toren van lege bierbakken terwijl men deze toren beklimt.

redactie

Veiligheid staat voorop, vertelt initiatiefnemer Joris Evens.

Alle deelnemers worden gezekerd in een klimharnas voorzien van een helm en klimtouw. Een persoon geeft de bierbakken aan, de andere stapelt en klimt.

Het kampioenschap start om 14u op de terreinen van de firma Haex. Het huidige wereldrecord bedraagt 12m74cm en werd in Oostenrijk gevestigd door Christof Riesenhuber. Vanaf 17u is er een bedrijvencompetitie De Chambers Trophy Bierbak klimmen. Hiervoor kunnen enkel bedrijven inschrijven.

Het Belgisch kampioenschap wordt in beeld gebracht door een cameraploeg met live regie en uitzending van de beelden op grote schermen, verduidelijkt Joris Evens.

Deelname is gratis. Deelnemers worden ook verzekerd. Inschrijven via de website: www.bierbakklimmen.beRoger Dreesen

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio