Antwerp Giants en Leuven Bears nog in race voor halve finales

Charleroi en Aalstar kennen hun tegenstander in de halve finales van de play-offs in het basketbal nog altijd niet. De Leuven Bears en de Antwerp Giants, twee kwartfinalisten, wisten donderdagavond een 'belle', een beslissende derde wedstrijd af te dwingen, tegen respectievelijk Bergen en Oostende.

kscherpenberg

De jongens van Casteels wisten wat ze moesten doen. Winnen of het seizoen zat erop. De Antwerpse coach had zijn mannen dan ook ingeprent dat ze van minuut één gefocust moesten zijn. Ook de bezoekers waren dat zodat het gelijk opging.(10-8).

Sterke Antwerpse defence en enkele mooie steals van Wilson brachten Oostende van slag en de Giants op 19-13 op het einde van kwart 1. At the buzzer scoorde Tim Black een ongelooflijke driepunter van op eigen helft met één hand. Roll nam in kwart 2 het scoren over en bij 25-15 hadden Moors en co een tienpuntenkloof beet waarna ze in één ruk verder weg liepen naar 34-17.

Dat men met de zeekapiteins nooit klaar is, bewezen Thomas en Pelle onder de borden. Zij zorgden voor een 39-25-ruststand. Oostende scoorde liefst 29 punten minder in de eerste helft dan afgelopen dinsdag. Probleem was wel dat de Antwerpse grote jongens Mejri en Brown halfweg al wel ieder drie fouten achter hun naam hadden staan. Bij 46-25 hadden Brown en maats zelfs een twintiger beet.

Onverwacht maar zeker dubbel en dik verdiend op dat moment mede omdat Lojeski en Green samen amper twee punten hadden gescoord. De bezoekers gaven zich echter nog steeds niet gewonnen en kwamen terug dankzij lefgozer Serron tot 54-39. Een vrijwillige fout van Lojeski en een technische van coach Jaumin gaven de ploeg van 't stad terug een ruime 60-39 bonus na dertig minuten. Bij 66-49 kreeg Brown een onterechte vijfde fout en de bezoekers vochten zich terug naar 66-50 en nog vijf minuten te spelen. Dan vonden uitblinkers Wilson en Black het welletjes en terug 72-52. Het werd een overtuigende en hoopgevende zege voor de beslissende match in Oostende op zaterdag. Eindstand : 74-58

Antwerp Giants : BLACK 20, MOORS 8, BROWN 9, WILSON 12, BIGGS 8, Mejri 0, Roll 15, Rademakers 2, Donkor 0, Mwema 0 Oostende : MITCHELL 4, LOJESKI 0, PETROVIC 4, PELLE 6, THOMAS 14, Green 13, Faison 2, Van den Spiegel 0, Huffman 6, Serron 13

Bergen verloor met 89-82 in de Leuvense zaal. Ook die twee teams ontmoeten elkaar zaterdag om te bepalen wie naar de laatste vier gaat.

Ludo Hendrickx