Lachfestival dit jaar met kleiner budget

Wie eens goed wil lachen, moet begin juli traditiegetrouw in Houthalen-Hechteren zijn voor het jaarlijkse lachfestival. Dit jaar houdt de gemeente voor het eerste een mini-festival, met een beperkt programma.

“We zijn toe aan de 24ste editie,” zegt burgemeester Alain Yzermans. “Vergeleken met tien jaar geleden zijn veel artiesten vandaag dubbel zo duur geworden. Bovendien willen we in 2012 bij ons 25-jarig bestaan, extra feestelijk en groots uitpakken. Daarom houden we het deze keer beperkt tot een mini-lachfestival.”

Voor het eerst valt de traditionele vrolijke donderdag met straattheater en de lachparade in het centrum van Houthalen dus weg. “De finale van het evenement vindt nu op zondag 10 juli al plaats in Kelchterhoef,” aldus Yzermans. “Speciaal daarvoor verhuizen we het standbeeld van het lachmannetje tijdens het festival naar Kelchterhoef. Het wordt allemaal wat intiemer, maar even lachwekkend als andere jaren,” belooft de gemeente. De traditionele moppentapavonden in de cafés van Houthalen-Helchteren blijven eveneens behouden. Eén van hen is buutteredenaar en lolbroek Roger Schepers die al jaren vrijwillig meedoet. “Het is te zeggen, ik krijg voor mijn optreden elk jaar een fles goede jenever. Maar nu ik hoor dat veel artiesten dubbel zo duur geworden zijn, vraag ik dit jaar uiteraard twee flessen”, grapt hij.

(toro)

www.lachfestival.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio