Spa verkoopt meer, maar verdient minder

De beursgenoteerde waterproducent Spadel - bekend van de merken Spa, Bru, Wattwiller en Brecon Carreg - ziet zijn verkopen na een periode van terugloop weer in de goede richting gaan. Financieel kan hij er evenwel geen vruchten van plukken. De kosten van het bedrijf zijn gestegen.

jvangeyte

Spadel zegt in het eerste kwartaal van 2011 0,9% meer omzet te hebben opgetekend dan in dezelfde periode vorig jaar. In België en Nederland stegen de inkomsten zelfs met respectievelijk 4,3% en 2,7%. Vorig jaar zag Spadel zijn omzet nog met 1,4% teruglopen.

Toch zal dit zich niet omzetten in betere resultaten voor Spadel. Daarvoor stegen de kosten te sterk. Dit was onder meer het geval voor de pet-flessen, voor kartonnen verpakkingen en voor sluitdoppen.

Intussen probeert Spadel zijn gamma ook op te frissen. Dit jaar komen er nieuwe flessen voor eenmalig gebruik voor het merk Spa.

Meer details over het eerste kwartaal geeft Spadel niet. In 2010 boekte het bedrijf een nettowinst van 12,8 miljoen euro op een omzet van 220,3 miljoen euro. De onderneming heeft 717 mensen in dienst.

JVG