Rechtbank Hasselt verklaart bijna 20 miljoen illegale sigaretten verbeurd

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft in een dossier van sigarettensmokkel bijna 20 miljoen sigaretten verbeurd verklaard. Douane en accijnzen had de illegale sigaretten, die geen Belgische fiscale bandjes hadden, in beslag genomen bij een onderzoek naar een 39-jarige man uit Meeuwen-Gruitrode.

ibroeksteeg

De man, die momenteel geen officieel adres meer heeft, werd veroordeeld tot 12 maanden cel en een boete van 586.275 euro. Hij moet ook de ontdoken accijnzen op tabak betalen en dat bedrag loopt op tot 2.847.833 euro.

Een 52-jarige man uit het Verenigd Koninkrijk werd tot tien maanden cel veroordeeld en moet ook zijn deel betalen in de boete. Een 36-jarige man uit Maasmechelen en een 38-jarige man uit het Nederlandse Landgraaf kregen 4 maanden cel met uitstel.

Engelse vrachtwagen

Douane en accijnzen startte het onderzoek op toen een verdachte Engelse vrachtwagen opgemerkt werd aan een café in Lummen. Op 13 januari 2007 gingen de speurders over tot een aantal huiszoekingen.

In zo'n Engelse vrachtwagen staken bijna 8,4 miljoen sigaretten zonder Belgische taksbandjes. In een loods in Hoeselt lagen ruim 8,5 miljoen sigaretten. Verder troffen de douaniers in een loods in Lummen en een pand in Houthalen 55.000 sigaretten aan. Verder werden een vrachtwagen, een heftruck en andere materiaal verbeurd verklaard.

Beeld: Photonews


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio