Overpelt streeft met 10.000 stappen wandelroute naar fitte inwoners

In Overpelt is vandaag een 10.000 stappen-wandelroute geopend, die kadert in de actie ‘10.000 stappen’ van de provincie Limburg, het Lokaal gezondheidsoverleg (LOGO) en de provinciale dienst. Het is de bedoeling om onder het devies ‘stap je fit’ mensen er toe aan te zetten om mensen fit en gezond te houden. “Aangezien wandelen daarbij essentieel is en de gemeente Overpelt een ideale wandelgemeente is, zijn wij mee in het project gestart”, zegt schepen van sociale zaken Marleen Kuppens, tevens voorzitter van de Overpeltse stuurgroep volksgezondheid.

Paul Theeuwen

Het 10.000 stappenproject werd in 2008 opgestart en Overpelt was er toen ook al bij. Er werden toen 200 stappentellers verspreid in de gemeente. Later kwam er de “wandelcursus” start to walk bij. Dit voorjaar werd hiervan de tweede editie georganiseerd. De lancering van nieuwe stappenroutes – 27 in heel Limburg – is een volgende actie in het project.

Het groene Overpelt is een gemeente bij uitstek om te wandelen. Er is een 4000 en een 10.000 stappenroute voorzien. De Overpeltse routes zijn gebaseerd op de bestaande wandelroutes in de Dommelvallei. Ze starten aan de Wedelse Molen en gaan onder andere door het park Heesakkerheide. Onderweg passeer je onder andere de Sevensmolen, het Molenmuseum en het land art kunstwerk van Will Beckers in de vijver van het park.

Bij de opening deze namiddag bij De Wedelsemolen was er flinke belangstelling.

Paul THEEUWEN


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio