Wickmayer geeft op in kwartfinale WTA Brussel

Yanina Wickmayer heeft in de kwartfinale van het WTA in Brussel moeten opgeven met een blessure. Ze stond toen 2-0 achter in de eerste set tegen Caroline Wozniacki.

ibroeksteeg

De 21-jarige Belgische, zesde reekshoofd op het WTA-toernooi in Brussel (618.000 dollar), tastte al tijdens het eerste punt naar haar onderrug. Ze dwong het Deense nummer één van de wereld wel nog tot deuce, maar Wozniacki kwam toch op 1-0. De Deense brak vervolgens door de opslag van onze landgenote, die nu duidelijk hinder ondervond.

Na het punt vroeg ze om een medische time-out. Ze kwam nog terug het veld op, maar gooide bij een 2-0 achterstand na 18 minuten de handdoek in de ring.

Het was het vierde onderlinge duel tussen beide speelsters, het derde al dit jaar. Wozniacki trok telkens aan het langste eind.

In de halve finale neemt Wozniacki het vrijdag op tegen de winnares van het duel tussen het Italiaanse derde reekshoofd Francesca Schiavone (WTA 5) en de Japanse Ayumi Morita (WTA 57).

Zij werken later donderdag de laatste kwartfinale af op het gravel van de Primerose Tennisclub. Shuai Peng (WTA 31) en Vera Zvonareva (WTA 3) spelen de andere halve finale.