Vanheel weerlegt kritiek op Toerisme Midden Limburg

Ieder jaar moet de gemeenteraad de jaarrekening van Toerisme Midden Limburg goedkeuren, en ieder jaar levert dit ook bergen kritiek op van verschillende raadsleden. Bedenkingen van wat de meerwaarde is of dat geen mens weet dat het bestaat, waren nu ook te horen in de wandelgangen.

fvranckx

De voorzitter van Toerisme Midden Limburg, Eddy Vanheel, weerlegt die kritiek. Vanheel is voor OpenVld zelf gemeenteraadslid in Heusden-Zolder. Die gemeente vormt samen met Halen, Herk-de-Stad en Lummen de samenwerking Toerisme Midden Limburg.

“De kritiek komt er naar aanleiding van de gestegen kosten (de bijdrage steeg deze maand met 60%, nvdr)”, aldus Vanheel. “Het zijn vooral de personeelskosten die gestegen zijn. En ook wij kennen het probleem zoals vele andere verenigingen, dat de inkomsten gelijk blijven, maar de kosten in een sneltempo stijgen.

Ook dat onze deelname niets opbrengt is onterecht, we organiseren jaarlijks verschillende toeristische activiteiten, en we hebben ook een website (www.toerismemiddenlimburg.be) die vorig jaar 25.500 bezoekers telde.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio