Johan Van Herck wordt nieuwe Davis Cup-kapitein

Johan Van Herck is de nieuwe kapitein van de Belgische Davis Cup-ploeg. Hij krijgt Gunther Vanderveeren en Ananda Vandendoren als coaches naast zich. Dat maakt de Koninklijke Belgische Tennisbond (KBTB) bekend.

ikerremans

In september moet België, met Johan Van Herck (foto rechts) als nieuwe kapitein, strijden om het behoud in de Wereldgroep. De loting daarvoor vindt in juli plaats. Van Herck wordt vrijdagvoormiddag officieel voorgesteld op het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) in Brussel.

Rochus

De Antwerpse ex-profspeler is de opvolger van Réginald Willems. Die stapte op in de nasleep van het Davis Cup-duel tegen Spanje (1-4) begin maart in Charleroi.

Willems kwam toen in aanvaring met Olivier Rochus, van wie hij op dat moment persoonlijke trainer was. Hij verkoos toen de jonge Ruben Bemelmans boven zijn poulain om tegen Rafael Nadal te spelen.

Van Herck maakte vijf jaar deel uit van de Belgische Davis Cup-ploeg. Hij werd geselecteerd voor negen ontmoetingen en won daarbij zeven enkelwedstrijden. Zijn meest glorieuze moment in de Davis Cup-competitie was de kwartfinale in 1998 tegen de Verenigde Staten, waar hij samen met Xavier Malisse aantrad in het dubbelspel. In mei 1997 behaalde Van Herck met een 65e plaats zijn hoogste ATP-ranking. Eind maart 2001 zette hij een punt achter zijn tenniscarrière.