Dolle pret met Hitler op nazistudentendopen in Brussel

Op de Solvay Brussels School of Economics and Management Agence (ULB) worden studentendopen georganiseerd die een nazistisch thema hebben. Dat meldt Agence Diasporique d'Information (ADI)woensdag.

ibroeksteeg

Op de website van ADI staat woensdag een persmededeling die discreet verwijst naar Stefaan De Clerck. De minister van Justitie kreeg heel wat kritiek omdat hij na de inoverwegingneming van een amnestievoorstel in de Senaat zondag geopperd had dat men bereid moest zijn te vergeten. De ADI verwijst ook naar de Solvay School. "De studenten amuseren zich met Hitler", luidt het. Volgens getuigenissen van studenten "worden er studentendopen georganiseerd in een decor met nazisymbolen en deelnemers brengen er de nazigroet".

De rector van de ULB, Didier Viviers (foto), zei woensdagavond op de RTBF dat hij gekwetst is door het gebrek aan gezond verstand van de studenten. Die hebben zich al verontschuldigd voor wat betreft de vorm. Een lid van het doopcomité verschuilt zich achter het recht op vrijheid van meningsuiting.

Beeld: Photonews