Wijn is hip in schoonheidsland

Een glaasje wijn kan de innerlijke ziel sterken. En ook je uiterlijk vaart erbij. Toch als je de nieuwste wijntherapieën van wellnesscentra uitprobeert.

mgeysmans

Theravine, wijntherapie,… het zijn synoniemen voor een nieuw soort wellnessbehandeling waarbij de druif, en wijn centraal staan. De wijnbehandeling bestaat uit gezichtsbehandelingen, peelings en wikkelbehandelingen.

Eentje vind je alvast in Hotel Post Lermoos in de Oostenrijkse Alpen. Daar kan je een heus Vioble Beauty-pakket bestellen met drie overnachtingen, een ontbijtbuffet, een gezichtsbehandeling, een pakking en massage voor 669 euro per persoon.

Zoek je het liever dicht bij huis? Dan biedt Thermae 2000 in Nederland. Zij maken gebruik van het Zuid-Afrikaanse merk Theravine, dat behandelingen aanbiedt op basis van de Zuid-Afrikaanse kweek van de Pinotagedruif. Die druivensoorten bevatten hoge concentraties druivenpit polyfonen, welke 50 keer sterker werken dan vitamine E en 20 keer sterker zijn dan vitamine C. Volgens experts zou het de krachtigste vorm van anti-oxidanten zijn, die de huid effectief beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals zonlicht of een verkeerde voeding.

Beeld: Photonews

Niet te missen