Oostende prikt eieren "luidruchtige" meeuwen door

Het brandweerkorps van Oostende is druk in de weer met het doorprikken van meeuweneieren. De Stad aan Zee wil zo de overlast die de vogels veroorzaken wat beperken.

kscherpenberg

Mensen die weet hebben van een meeuwennest kunnen zowaar de 'meeuwenfoon' bellen. Vorig jaar schudden de spuitgasten de eieren enkel, maar nu doorprikken ze die.

"We merkten dat sommige eieren toch nog uitkwamen, omdat ze niet goed geschud werden. Maar op deze manier wordt de luchtkamer doorprikt waardoor de kiem aangetast wordt. De meeuw gaat er vanuit dat er niets mis is met het ei, waardoor ze ook geen nieuwe eieren meer legt", aldus Jacky Dereu, milieuambtenaar van de stad Oostende in een krant van De Persgroep.

Oostende probeert al langer het aantal meeuwen terug te dringen. Zo mogen de vogels sinds 2007 niet meer gevoederd worden. Er wordt ook gewerkt met een valkenier.

Momenteel maken de meeuwen al vanaf 4u een hels kabaal. Ze reageren echter ook agressief om de kleintjes te beschermen en hier en daar worden huisvuilzakken stukgemaakt.

Beeld: PhotoNews

Meer over Oostende