Willemen neemt Aswebo over

De Mechelse bouwgroep Willemen wordt nu ook actief in de wegenbouw. Hij neemt daartoe de onderneming Aswebo uit Drongen over.

jvangeyte

Aswebo, afkomstig van Asfalt Wegen Bouw, was al een tijdje op zoek naar een overnemer. Er was geen opvolging binnen de familiale kring van aandeelhouders. Bovendien kampte mede-eigenaar en algemeen directeur Marcel Kyndt met gezondheidsproblemen.

Aswebo stelt bijna 550 mensen tewerk. Het bedrijf is goed voor een geconsolideerde omzet van 142 miljoen euro. Het orderboekje is goed gevuld. Er staan nog voor meer dan 100 miljoen euro aan opdrachten uit.

Aswebo heeft ook 4 eigen asfaltcentrales verspreid over heel België met een productie van 750.000 ton per jaar.

Kumpen

Aswebo blijft een aparte entiteit binnen de groep Willemen. Die behoudt ook de 50%-participatie van Aswebo in het Hasseltse bedrijf Kumpen. Die is aannemer van bouwprojecten, infrastructuurwerken en renovatietechnieken voor ledingen en riolen. Er werken 340 mensen.

De Aswebo-groep zal nu worden geleid door Johan Ceyssens, tot nog toe topman van Kumpen, en door Tom Willemen. Marcel Kyndt blijft nog enkele maanden actief binnen het bedrijf om de overdracht vlot te laten verlopen.

Na de overname van Aswebo telt Willemen bijna 2.000 werknemers en is het goed voor een omzet van 430 miljoen euro. Tot de groep behoren onder meer Cosimco (bouw industriële projecten), Willemen (residentiële bouw), Franki (burgerlijke bouwkunde), De Waal Palen, WIG Palen, Olivier en Sondex (funderingspalen), Albitum (dakdichting), Caviso (spouwmuurisolatie), en Sanitechniek (sanitair).

JVG