Tweede zittingsdag assisenproces oudermoord afgelopen

Nadat dinsdag de jury werd samengesteld, is het asissenproces van Philippe Loodts vrijdag echt van start gegaan. De 35-jarige Hasselaar moet zich verantwoorden voor de moord op zijn ouders op 4 december 2009.

fvranckx

Eerst werd de akte van beschuldiging voorgelezen, nadien kwam Loodts zelf aan het woord. In de namiddag was het de beurt aan de speurders en de onderzoeksrechter die het onderzoek moesten toelichten.

De aanwezigen kregen ook gruwelijke beelden te zien. Eerst foto's van de crime scene, later die van de autopsie.

Rond 17.30 uur was de tweede zittingsdag afgelopen. Maandag komen familieleden van Philippe Loodts aan het woord. Onder meer broer Frédéric en vriendin Kelly zullen de dag beginnen. Ook die getuigenissen kunt u woord per woord volgen op deze website.

Herbeleef de tweede zittingsdag van het proces woord per woord via onze reporter ter plaatse.

Volg de 2e dag van het proces Philippe Loodts live

Getuigenis Loodts

Loodts vertelde dat hij voortdurend ruzie met zijn ouders had, omdat hij overal schulden maakte. "Na een zoveelste discussie was ik woedend" aldus Loodts. "Mijn vader noemde me een nietsnut, hij zou mijn nek omwringen. Ik ben naar de zolder gegaan en heb een houten balk genomen. Ik ging ermee naar de kamer van mijn ouders. Ze zagen me niet binnenkomen en ik sloeg mijn vader met de balk op het hoofd. Nadien sloeg ik ook mijn moeder meermaals."

Na de moord trok Loodts er een weekendje op uit met zijn vriendin. Op zondagavond keerde hij terug naar de ouderlijke woning en stak de slaapkamer in brand.

“Ik dacht: ‘ik laat het op een inbraak lijken’. Alles ontplofte en ik vloog een paar meter verder. Ik keek niet meer om en trok naar Winterland, waar ik met een vriend had afgesproken”, verklaarde de beschuldigde.

Loodts werkte zich continu in de schulden. "De schuld van mijn vader", reageert hij. "Ik kreeg vroeger alles van mijn vader, dure kledij enzovoorts. Ter compensatie, omdat hij er nooit was. Toen ik dan ging werken, moest ik alles zelf betalen maar ik kon mijn levensstijl niet veranderen. Ik kocht nog altijd dure wagens, dure gsm’s, enzovoorts. Mijn ouders betaalden de schulden – telkens zo’n twee- à driehonderd euro bij verschillende mensen tegelijk – regelmatig terug maar ze deden daar dan – terecht – lastig over."

Lees ook: "De kiemen voor de feiten werden in jaren ervoor reeds gezaaid" "Ik doe me beter voor dan ik ben, zodat de mensen me graag zien" Veel belangstelling voor proces over oudermoord Jury samengesteld voor assisenproces oudermoordenaar Philippe Loodts