Lichaamssappen gevonden in hotelkamer Strauss-Kahn

De Amerikaanse politie die bezig is met het onderzoek naar de mogelijke aanranding van een kamermeisje door Dominique Strauss-Kahn, heeft in de bewuste hotelkamer lichaamssappen teruggevonden. Die kunnen belangrijk zijn in het verdere onderzoek.

ikerremans

Het lichaamsvocht werd ontdekt bij een reconstructie van de feiten, die plaatsvond in aanwezigheid van de vrouw die door Strauss-Kahn aangevallen zou zijn. De stalen worden nu onderzocht op het DNA van de voormalige IMF-topman.

Volgens de Wall Street Journal hebben onderzoekers een groot stuk van het tapijt meegenomen voor analyse.

Medewerker

Er is ook nog een nieuw detail aan het licht gekomen. Toen het kamermeisje zaterdag binnenkwam, was er eveneens een medewerker van het Sofitel aanwezig in de suite van Dominique Strauss-Kahn. Dat vernam het Franse persbureau AFP bij een bron binnen de politie.

Het vermoedelijke slachtoffer van Strauss-Kahn zag dat "de deur op een kier stond" toen ze voor suite 2806 van het Sofitel stond, aldus de politiebron. De vrouw "duwde de deur open, een medewerker was bezig het ontbijt in de suite af te ruimen en hij zei haar dat ze de kamer kon schoonmaken", vervolgt de bron.

Het kamermeisje ging vervolgens de kamer in en de andere medewerker verdween. Volgens de Amerikaanse onderzoekers was de vrouw in de veronderstelling dat de kamer leeg was. Maar Strauss-Kahn was op dat moment een douche aan het nemen aan de andere kant van de suite.