Chelsea doet bod op Thibaut Courtois

Volgens goed ingelichte bron heeft Chelsea woensdag bij RC Genk een officieel bod uitgebracht op Thibaut Courtois. Ook de doelman zelf is op de hoogte van de interesse. "Blijkbaar is er onder Engelse clubs een strijd ontstaan om me eerst binnen te halen", aldus de Genkse keeper.

kscherpenberg

Met zijn fysieke présence is Courtois gemaakt voor de Premier League. "De Engelse en Duitse competitie zouden me het beste liggen. Maar we zullen zien wat het wordt. Want ik voel me prima bij Genk, maar soms kan je niet weigeren."

Courtois kreeg al een verbeterde aanbieding van RC Genk, maar die zou niet meteen in verhouding gestaan hebben tot de huidige marktwaarde van de Limburgse doelman, die eerder al mocht rekenen op meer dan gewone aandacht van onder andere Manchester United en Manchester City. Ook Schalke 04 probeert nog altijd om de Limburger naar Duitsland te lokken. Uit Portugal trekt Benfica aan de mouw van de doelman.

Als Genk en Courtois op het aanbod van Chelsea zouden ingaan, wil de Londense topclub zijn doelman eerst verhuren. Mogelijk blijft hij zo volgend seizoen sowieso nog in doel staan bij RC Genk, ook al trekt hij officieel naar een andere club.

krli/mG