Chris Horner (39) wint voor Andy Schleck in Californië

Chris Horner heeft de macht gegrepen in de Ronde van Californië. De 39-jarige Amerikaan van RadioShack was de beste in de vierde etappe, een bergrit met vier beklimmingen.

kscherpenberg

De aankomst lag bergop. Horner demarreerde net voor de start van de slotklim 'om de koers open te breken', maar niemand zag de veteraan nog terug.

De Luxemburger Andy Schleck (Leopard-Trek) werd uiteindelijk tweede op een minuut en vijftien seconden. Rory Sutherland en Levi Leipheimer werden in diezelfde tijd derde en vierde.

Horner neemt de leiderstrui over van Greg Henderson (Team Sky), maar blijft nuchter. Hij acht de kans op de eindoverwinning klein. "Ik heb een minuut bonus op Leipheimer, maar hij is de beste tegen de klok. Het zou mooi zijn als we hier op 1 en 2 kunnen eindigen."

Andy Schleck was na afloop verrast dat de benen nu al zo goed waren. De jongere broer van Fränk had niet gedacht dat hij al zou kunnen volgen.

Stand:

1. Christopher Horner (VS) in 11u29'32" 2. Levi Leipheimer (VS) op 1'15" 3. Thomas Danielson (VS) 1'22" 4. Christian Vande Velde (VS) 1'29" 5. Rory Sutherland (Aus) 1'30" 6. Andy Schleck (Lux) z.t. 7. Ryder Hesjedal (Can) 1'36" 8. Linus Gerdemann (Dui) 1'50" 9. Andrew Talansky (VS) z.t. 10. Laurens ten Dam (Ned) 2'00"