Heb jij last van het 'kleine-zussen-syndroom'?

Je was altijd de eerste, de snelste en de knapste. Totdat je jongere zus je opeens voorbij steekt. Heel wat dames met een jongere zus krijgen te maken met dit zogenaamde 'kleine-zussen-syndroom'.

mgeysmans

De laatste zullen de eerste zijn, ook als het op de volgorde van geboorte aankomt. Volgens enkele Britse psychologen bestaat er namelijk zoiets als het kleine-zussen-syndroom. Wat u zich daarbij mag voorstellen? Een jongere zus die, geheel onverwachts, groter, beter, sneller, knapper, succesvoller, … wordt dan de grote zus.

Die blijft op haar beurt achter met het gevoel: 'en ik?', doordat ze jaren ingeprent kreeg het goede voorbeeld te moeten geven. Volgens de Britse media zijn de zusjes Middleton daar het ideale voorbeeld van. Eerst werd Kate geprezen om haar prachtige uiterlijk en haar slanke lijn, totdat zusje Pippa in een oogverblindende witte jurk kwam opdagen op zusje haar huwelijk. Gevolg: niemand spreekt nog over Kate's trouwjurk, iedereen heeft het over de welgevormde derrière van Pippa.

Beeld: Photonews

Niet te missen