Oppositie hekelt communicatie in dossier Bovenstraat

De gemeenteraad begon en eindigde met het dossier van de Bovenstraat. Burgemeester Luc Wouters (CD&V) liet er op eigen houtje wegenwerken uitvoeren voor de Jumping Lummen.

Peter Grommen (Lumineus Lummen) vond dat het verslag van de vorige gemeenteraad was gekortwiekt en dat de oppositie monddood gemaakt. Burgemeester Luc Wouters reageerde dat hij zich van het verslag bewust afzijdig had gehouden, dat een debat van drie uur niet weergegeven kan worden en dat hij geen fout had gemaakt. Grommen repliceerde dat er volgens Ruimtelijke Ordening wegenwerken werden uitgevoerd zonder bouwvergunning.

“We kunnen dus best hun onderzoek afwachten en er loopt ook nog een klacht bij Binnenlands Bestuur Vlaanderen. De buurtbewoners kregen een brief over de resultaten van het onderzoek van de VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek), maar de gemeenteraadsleden werden niet geïnformeerd. Ook heb ik een probleem met de vorm en de inhoud van de brief. Er is asbest gevonden, weliswaar ver onder de norm.”

Luc Wouters vertelde dat in het rapport van de VITO letterlijk stond dat er geen asbest was gevonden. “Iedereen kan dat inkijken en in juni volgt een evaluatievergadering met de organisatoren van de jumping en de veiligheidsdiensten. De organisatie is nooit zo goed verlopen en volgend jaar zullen we voor dezelfde formule kiezen. Na de zomer gaan we opnieuw rond de tafel zitten, ook met Natuurpunt.”

Stefan Coenen (Lumineus Lummen) vroeg of het klopte dat de gemeente een advocaat had aangesteld voor dit dossier. De burgemeester bevestigde dat en zei dat Ethias alle kosten zou dekken. Maar de naam van de advocaat wou hij niet prijsgeven.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio