Nieuw rioleringsproject voor Grootbroek

Het gemeentebestuur van Kinrooi gaat alle afvalwater zuiveren vooraleer het geloosd wordt in de waterlopen. Het buitengebied Grootbroek in Molenbeersel is het eerste buitengebied in Kinrooi dat riolering kijgt.

Burgemeester Brouns: “Als rioolbeheerder is Infrax de opdrachtgever van dit nieuw rioleringsproject. De Vlaamse milieumaatschappij, kortweg VMM, zorgt voor subsidie en de coördinatie gebeurt door de gemeente Kinrooi. In het dossier sanering Grootbroek worden 90 woningen op de riolering aangesloten.

Het gaat om huizen langs de Grootbroekstraat, Winkelstraat, Eikelenbosstraat, Hoofstraat, Heggestraat, Geerenstraat, Makkestraat en Donkerdijk. Wegens de uitgestrektheid van het gebied zal met persleidingen gewerkt worden.

Deze grootschalige saneringsopdracht is een pilootproject van de VMM voor Vlaanderen. Alle woningen worden voorzien van een gescheiden waterafvoersysteem: afvalwater en regenwater worden apart behandeld en afgevoerd.”

Alle betrokken woningen zijn verplicht om ook op hun privé-eigendommen aan de afkoppeling en de gescheiden riolering te voldoen. Om de inwoners hierin te begeleiden, konden ze al rekenen op de hulp van een afkoppelingsarchitect, aangesteld door Infrax.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio