Cobbenberg verandert Meeuwerkiezel in groene laan

Op relatief korte termijn worden in Bree zo’n 380 nieuwe huizen gebouwd. Het project ‘Cobbenberg’, net buiten de stadskern langs de Meeuwerkiezel, bijt de spits af. In september start hier de bouw van 60 huizen.

“Bree is een administratief en juridisch centrum”, aldus burgemeester Jaak Gabriels. “Al die arbeidsplaatsen -momenteel verdienen ruim 7.000 mensen de kost in Bree- en de ontwikkeling van het stadscentrum, zorgen voor een explosieve stijging van onze bevolking. Momenteel zitten we aan 15.238 inwoners. Door de ontwikkeling van betaalbare kavels willen we Bree nog aantrekkelijker maken als woonstad.

De eerstkomende jaren komen er heel wat kavels bij: 130 in Gerdingen, 40 op het Graevenveld in Beek, 100 op het Dreelveld in Opitter en in totaal 110 langs de Meeuwerkiezel.”

Omleidingsweg

Langs de Meeuwerkiezel wordt gestart met het project ‘Cobbenberg’ achter garage Leysen. “Op dit moment zijn we bezig met de wegenwerken”, vertelt projectmanager Christa Vrancken van Kolmont Woonprojecten uit Hasselt.

“In september beginnen we met de bouw van in totaal 60 woningen. Dat worden halfopen herenhuizen, pleinwoningen en geschakelde cottages. Het zijn allemaal lage energiewoningen. De kavels zijn tussen 2,5 en 6 are groot en we hanteren prijzen vanaf 230.000 euro.”

Achter de verkaveling, die trouwens ingebed is in een groene talud, komt op termijn een omleidingsweg die de rotonde Peerderbaan met de toekomstige rotonde op de Meeuwerkiezel zal verbinden. Hierdoor wordt het eerste stuk van de Meeuwerkiezel een verkeersarme laan.”

Zondag van 11 tot 17 uur vindt er een informatiedag plaats op het terrein langs de Meeuwerkiezel.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio