thumbnail: null
thumbnail: null

Genk eert kampioenen met huldiging (video)

Racing Genk werd dinsdag kampioen van België in de eigen Cristal Arena. Een zinderende wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel van 1-1. Na de wedstrijd ontploften het stadion én de stad en werd er tot diep in de nacht feest gevierd. Woensdag werden de spelers gehuldigd op het Genkse stadsplein.

ibroeksteeg

Om half vijf deze middag gingen de eerste festiviteiten rond de kampioenenviering van start met een groot volksfeest, met animatie op een groot podium. Rond vijf uur maakten de spelers hun intrede in het centrum van Genk in een open bus, die het hele centrum rondreed.

Courtois

Rond kwart voor zeven verschenen de spelers onder luid applaus één voor één met een bos bloemen in de hand op het podium om het feestje daar verder te zetten. Doelman Thibaut Courtois, die een aantal mirakelreddingen uitvoerde en de ploeg zo naar het kampioenschap hielp, kreeg het meeste applaus.

Eerst kreeg trainer Franky Vercauteren het woord. Onder luid gejuich bedankte hij alle mensen die het kampioenschap mogelijk gemaakt hadden: het bestuur, de medewerkers en medische staf. Tot slot riep hij de uitzinnige menigte op tot een "applausje voor jullie zelf", want het zijn tenslotte de supporters die de Limburgse ploeg naar de overwinning geschreeuwd hebben.

De spelers vroegen vervolgens zelf nog om nog even stil te staan bij speler Joao Carlos, die halverwege het seizoen, in januari verkocht werd aan Anzji Machatsjkala.

Daarna werd gezamenlijk het clublied gezongen. "Een prachtig moment in de geschiedenis van Genk", noemde de glunderende Genkse burgemeester Wim Dries het hele gebeuren.

Bekijk de beelden:

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio