"Sluiten coffeeshops in Maastricht vermindert overlast"

Het sluiten van coffeeshops kan een eind maken aan veel overlast in Maastricht. Dagelijks bezoeken tienduizend vooral Belgische en Duitse drugstoeristen de zuidoostelijke Nederlandse stad. Drugsrunners maken gebruik van deze enorme toestroom.

ibroeksteeg

"U organiseert met uw veertien coffeeshops uw eigen probleem." Dat zei de Tilburgse hoogleraar Cyrille Fijnaut (foto) woensdag tijdens een hoorzitting over drugsoverlast voor de gemeenteraad in Maastricht.

Drugsbeleid

De raad hield de hoorzitting vooruitlopend op de raadsvergadering van 28 juni. Daar neemt zij een besluit over het Maastrichtse drugsbeleid. Uitgenodigd waren onder anderen de burgemeesters van Terneuzen, Bergen op Zoom en Venlo en vertegenwoordigers van scholen, wijken, politie en justitie.

Alleen inzetten op straffen helpt niet, zei de Maastrichtse procureur Annemarie Penn-te Strake. Om iets te doen aan de overlast is samenwerking tussen alle betrokken instanties nodig. Wel constateerde ze dat de capaciteit van de politie te klein is om de drugsoverlast en -criminaliteit in Zuid-Limburg goed aan te pakken.

Beeld: Photonews

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio