Giants verliezen eerste play-offwedstrijd van Oostende

De Giants hebben hun eerste play-offwedstrijd niet kunnen winnen. Ze verloren op het veld van Oostende. Eindstand: 87-80.

ikerremans

De Giants moesten het thuisvoordeel voor de eerste play-offwedstrijd aan Oostende laten. Ben Ebong was er bij de zeekapiteins niet bij. De Giants recupereerden Roel Moors. Ook Tim Black was present in de uitermate zwak gevulde Sleuyter Arena.

De bommen vlogen de Giants rond de oren in de beginfase (5 op 5). De jongens van Casteels bleven ondanks vroege foutenlast van Brown in de buurt tot 16-14. De thuisploeg liep dan weg naar 25-17. De afstandschutters van de West-Vlamingen speelden een onwaarschijnlijk eerste kwart met een 30-19 score als gevolg.

De bommen van Biggs waren als schaarse waterdruppels in de woestijn om een sterk Oostende te verontrusten. Als dan ook speler van het jaar Roel Moors nog eens een technische fout krijgt van de alweer zeer zwakke Krehic staat de thuisploeg al een twintiger voor (50-30). 7 punten op rij van Tim Black konden daar niet veel meer aan verhelpen. Rusten gingen we bij 54-39.

Geen geluk

De Giants deden het in periode drie vrij behoorlijk. Scores van Roll en Brown brachten 63-50 op het bord. Biggs dunkte zelfs naar 63-53.

De uitermate zwakke refs kregen na een technische fout tegen Thomas ook het thuispubliek over zich. Moors en co profiteerden (64-55). De thuiploeg was van slag en na driekwart wedstrijd was het opeens terug spannend. Black scoorde van achter de boog de 67-64. Een onsportieve elleboogstoot van Vanden spiegel op Mejri werd niet bestraft en aan de andere kant scoorde Faison een driepunter (72-64 met nog 8 minuten op de klok).

De jongens van Casteels bleven vechten maar telkens ontbrak dat beetje geluk om langszij te komen omdat aan de andere kant Lojeski en Green ook bleven scoren. Met nog twee minuten op de klok was het 81-76. Uitblinker Green driepunterde de beslissing op de tabellen. Eindstand: 87-80. Hier had meer ingezeten maar Jaumin kon naar hartelust roteren met liefst 40 punten van zijn bankspelers.

Oostende: MITCHELL 10, LOJESKI 21, PETROVIC 5, PELLE 5, THOMAS 6, Serron 3, Katnic 0, Green 23, Faison 6, Van den Spiegel 4, Huffmann 4 Giants: BIGGS 12, WILSON 11, BLACK 20, BROWN 10, ROLL 13, Moors 0, Mejri 9, Rademakers 5

Ludo Hendrickx

Meer over Oostende