19-jarige blijft in cel na opzettelijke aanrijding op parking dancing

De raadkamer in Tongeren heeft dinsdag de aanhouding verlengd van een 19-jarige jongeman die een maand geleden een cafébaas opzettelijk aanreed op de parking van dancing McQueen in Borgloon. Na de aanrijding pleegde hij vluchtmisdrijf. Een 19-jarige die als passagier in de auto zat, werd door de raadkamer vrijgelaten. Het slachtoffer, de 38-jarige Yves Rega uit Heers, ligt nog altijd in een diepe coma in het ziekenhuis.

wverhaert

De aanrijding gebeurde op maandagochtend 18 april. De twee jongeren uit Dilsen-Stokkem hadden het in de dancing aan de stok gekregen met de cafébaas. Buiten op de parking duurde de ruzie voort. Een vriendin van de cafébaas kreeg een glas in het gezicht en raakte gewond.

Daarna werd de cafébaas door het voertuig van de jongeren op de motorkap geschept. Hij kwam met een harde smak op het beton neer. In kritieke toestand werd hij naar het ziekenhuis gebracht. De twee jongemannen sloegen op de vlucht.

In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 april meldde het duo zich bij de politie. Het voertuig, een grijze Opel Astra, werd voor het onderzoek in beslag genomen.

Achteraf bleek dat tijdens de aanrijding nog een derde jongeman uit Dilsen-Stokkem op de achterbank van de Opel lag te slapen. Hij had te diep in het glas gekeken. Na verhoor mocht hij beschikken.