Gevangenis Brugge eind dit jaar beveiligd tegen helikopters

Einde dit jaar zal de gevangenis van Brugge volledig beveiligd zijn tegen ontsnappingen per helikopter zoals die van Ashraf Sekkaki op 23 juli 2009.

drombouts

Sekkaki kon het land ontvluchten naar Marokko, maar hij kreeg daar als Belgische Marokkaan 12 jaar cel voor deze ontsnapping met gijzeling. Ondertussen kwam er veel kritiek omdat de wandelplaatsen in de nieuwe gevangenis van Brugge niet beveiligd zijn tegen helikopterontsnappingen.

Kamerlid Renaat Landuyt (sp.a) wilde weten hoe het er mee stond. Justitieminister Stefaan De Clerck (CD&V) antwoordde dat al 12 kleinere (individuele) en middelgrote wandelingen beveiligd zijn.

Aan één van de twee grote wandelplaatsen zullen de werken einde mei af zijn. Aan de tweede grote wandelplaats starten de werken na het bouwverlof. Die werken zullen af zijn tegen het einde van dit jaar. Tegen dan zal de gevangenis van Brugge helemaal beveiligd zijn tegen ontsnappingen met helikopters.

Meer informatie over de ontsnappingen van gevangenen en de maatregelen die Justitie er tegen neemt vindt u op de expertenpagina van John De Wit.

JDW

Foto Photonews

Meer over Brugge