Bolat heeft "nog honger"; Matoukou breekt clubrecord

“Wat we nu doormaken is echt ongelofelijk.Toen we ons ticket voor play-off 1 op zak hadden, hebben we er nog mee gelachen. En als we nu eens alles winnen in play-off 1 dan worden we kampioen, grapten we. Kijk waar we nu staan.” Standard-doelman Sinan Bolat leeft duidelijk met gemoed toe naar de match tegen Genk. Maar de ex-Genkenaar is wel strijdvaardig: "We hebben nog honger".

fvranckx

Net als Steven Defour ruilde de Turkse keeper op jonge leeftijd Genk voor Standard. “Maar ik heb nooit revanchegevoelens gehad ten opzichte van mensen bij Genk. Ik kan er iedereen nog in de ogen kijken en als Jos Vaessen me een hand durft te komen geven, zal hij die ook terugkrijgen", zegt hij.

"Alleen ga ik er opnieuw alles aan doen zodat ze in Genk beseffen dat ze mij niet hoog genoeg hebben ingeschat. Het zou voor mij heel speciaal zijn, mochten we kampioen worden op het veld van Genk.”

"Genk maakt wel een straf seizoen door", besluit Bolat. "Het vertrouwen is groot en daar zit Vercauteren voor veel tussen."

Recordmatch

Ook Eric Matoukou heeft erg veel waardering voor het werk van Vercauteren. "Hij heeft veel op me ingepraat. Ik heb me beter leren concentreren tijdens de wedstrijden. Bovendien heb ik me goed verzorgd, ik ben niet één keer geblesseerd geweest dit seizoen", vertelt de Kameroener.

Voor Matoukou wordt het vanavond sowieso een speciale wedstrijd. Hij zal in de Cristal Arena zijn 188ste wedstrijd in Genks shirt in eerste klasse spelen. Daarmee verbreekt de Matoukou het record van Jan Moons.

“Dat ik dat record net nu breek, is amper te vatten. Want dit wordt de belangrijkste wedstrijd, die ik ooit gespeeld heb", glundert de verdediger.