"Geen tickets? Blijf weg van Cristal Arena"

Erik Gerits, directeur Organisatie van Racing Genk zegt dat het geen zin heeft om naar het stadion af te zakken zonder een ticket. “Alles is volledig uitverkocht”, zegt Gerits. “Het zou jammer zijn als we mensen moeten teleurstellen. In Genk en zelfs daarbuiten zijn er voldoende clubs en cafés die de wedstrijd op groot scherm uitzenden.”

fvranckx

Volg de match tussen KRC Genk en Standard Luik vanaf 20.30 uur live op deze website.

In het centrum wordt om veiligheidsredenen geen groot scherm geplaatst. Gerits wijst er op dat de supporters, die de wedstrijd elders volgen, na de match best niet met de wagen naar het stadion afzakken. “Dat zou een gigantisch verkeersinfarct kunnen veroorzaken”, zegt Gerits.

“Een deel van de supporters in het stadion willen immers meteen vertrekken omdat ze woensdag moeten werken. En dat zal zowel via de Opglabbekerzavel als via de Duinenlaan zijn. Als de supporters te voet naar het stadion komen heb ik daar geen probleem mee.”

Hulde

Wat de uitslag ook mag zijn, na de wedstrijd wordt op het plein in het stadion hulde gebracht aan de spelers. “Winnen zou de kers op de taart zijn”, zegt Gerits.

“Los daarvan hebben de spelers een schitterend seizoen gebracht. We gaan ze huldigen zowel bij verlies als bij winst. Daarom is het belangrijk dat bij een overwinning de supporters in de tribune blijven zitten. Als dat niet is wordt een huldiging onmogelijk gemaakt.”

Om de veiligheid in en rond het stadion te garanderen worden 160 agenten ingezet. Ruiters, een waterkanon en ook een politiehelikopter staan klaar voor eventuele opstootjes.

Animatie

Burgemeester Wim Dries houdt er rekening mee dat bij een overwinning van Racing Genk dinsdagavond laat wel een heel pak supporters naar het centrum van Genk kunnen afzakken. “Daar hebben we uiteraard niets op tegen”, zegt Dries.

“Maar we hebben er geen extra activiteiten voorzien. Om veiligheidsredenen plaatsen we ook geen groot scherm op het Stadsplein. Het risico bestaat immers dat supporters, van beide ploegen, met een stadionverbod in dat geval naar het centrum afzakken en dat er conflicten kunnen ontstaan. En dat willen we ten alle prijzen vermijden.

Wel voorzien we bij het kampioenschap van Genk woensdag een groot feest in het centrum van Genk. Vanaf 16.30 uur zal er doorlopend animatie, muziek en optredens zijn. Hoogtepunt is uiteraard de verwelkoming van de spelers en hun trainer Franky Vercauteren.”

Als Genk geen kampioen is gaat het feestje in het centrum niet door.