Wijkagent ontmaskert bejaarde fietsendief

Een wijkagent in de Leuvense deelgemeente Heverlee heeft de voorbije dagen een 73-jarige fietsendief kunnen ontmaskeren. De man had de jongste maanden tientallen fietsen gestolen en verkocht als oud ijzer. In de woning van de man werden nog 29 rijwielen teruggevonden.

wverhaert

De wijkinspecteur kreeg argwaan toen hij enkele dagen geleden op controle ging bij de bejaarde man omdat diens buren geklaagd hadden over geurhinder. In de tuin van de man bleken zakken vol lege blikjes opgestapeld te liggen. Die verkocht hij naar eigen zeggen als oud ijzer. Hetzelfde gold, volgens de bejaarde, voor de 29 fietsen die in de tuin stonden. Die had hij zogezegd van kennissen gekregen.

De wijkagent vertrouwde het verhaal niet en kon van drie fietsen het graveernummer noteren. Bij nazicht bleek dat die als gestolen waren opgegeven. Hiermee geconfronteerd beweerde de bejaarde man eerst dat hij een van de fietsen voor 5 euro had gekocht en dat de anderen af en toe aan zijn deur werden achtergelaten.

Uiteindelijk bekende de zeventiger dat hij regelmatig fietsen stal en meenam naar huis om ze later als oud ijzer te verkopen. Dat zou hij al zo'n twee jaar lang doen en dan voornamelijk op de Tiensesteenweg, in de Bierbeekstraat, op de Scheursvest en de Martelarenlaan. Volgens zijn verklaring had hij het extra geld nodig om rond te komen. De man zal zich later naar alle waarschijnlijkheid voor de rechter moeten verantwoorden.