Vertragingen tot een uur op E19 na ongeval bij Loenhout

Door een ongeval met drie vrachtwagens dinsdagmiddag is er al urenlang zware verkeershinder op en rond de E19 ter hoogte van Loenhout. Op dit moment is er nog steeds sprake van vertragingen tot een uur in de richting van Antwerpen.

wverhaert

Rond 13 uur reed een vrachtwagen die geladen was met negen personenwagens in op een andere vrachtwagen in de file voor de werken in Brecht. Daarop schoof de aangereden vrachtwagen door tegen een derde voertuig en raakte zo de hele snelweg versperd. Het ongeval vond plaats tussen de af- en oprit van de E19 in Loenhout in de richting van Antwerpen, waardoor personenwagens vrij eenvoudig konden omrijden.

Het vrachtverkeer diende echter een lokale omleiding te volgen, aangezien de weg in Loenhout door werken voor hen niet toegankelijk was.

Dat alles zorgde voor heel wat hinder, zowel op de E19 als op de lokale wegen. Intussen is de pechstrook wel volledig vrijgemaakt, waardoor het verkeer dat net achter het ongeval vastzat, weer stapvoets doorkan. De overige takelwerkzaamheden kunnen nog even aanslepen. Het is dan ook nog steeds rekenen op een uur vertraging richting Antwerpen. Het verkeer vanuit Nederland rijdt best om via de A12.

Beeld: BFM