Taxichauffeur Zaventem blijft in de cel voor poging doodslag

De 28-jarige taxichauffeur die in de cel zit voor poging doodslag op een politieagent, blijft aangehouden. Dat heeft de Brusselse raadkamer beslist.

wverhaert

Zijn advocaten hadden de vrijlating van hun cliënt gevraagd omdat die niet de bedoeling zou gehad hebben de agent te doden, maar de raadkamer heeft die vraag verworpen. Het is nog niet bekend of de advocaten in beroep gaan.

De taxichauffeur, de 28-jarige Tarek C., kreeg het vorige week dinsdag op de luchthaven Brussels Airport aan de stok met een agent van de federale politie toen hij een klant oppikte. Omdat de Brusselse taxichauffeur daar geen vergunning voor heeft, wou de agent hem tegenhouden. Tarek C. reed evenwel door, waarop de agent op de motorkap van de taxi klom.

Volgens zijn advocaten raakte de chauffeur door dat optreden in paniek en bleef hij doorrijden, hoewel de agent tot tweemaal toe in het dashboard van de wagen schoot. Pas een tweetal kilometer later stopte C. en probeerde hij te voet te vluchten. Toen sloeg de agent hem op het hoofd met de kolf van zijn wapen, waardoor een derde schot afging dat Tarek C. in de schouder raakte.

Meesters Gallant en Erkes argumenteerden dat C. nooit de bedoeling had de agent te doden, ook al geeft hij toe dat hij geprobeerd heeft om de agent al rijdend van de motorkop te krijgen.

Meer over Brussels Airport