Koningspaar onder de indruk van het MAS

Koning Albert en koningin Paola hebben dinsdagvoormiddag het MAS op het Eilandje bezocht. Het koningspaar kreeg een rondleiding langs een aantal tentoonstellingen.

jrosquin

Zo werd onder meer 'Wereldhaven' en 'Wereldstad' bezocht. Nadien was er een receptie op de negende verdieping van het MAS. Met zicht op de stad. Zowel het gebouw als de tentoonstellingen vielen zeer in de smaak bij het koningspaar.

Barosso

Naast het vorstenpaar waren er nog andere gerenomeerde gasten aanwezig op de officiële de opening van het MAS. Vanaf 10 uur maakte Europees Commissievoorzitter José Manuel Barosso zijn opwachting aan de Hanzestedenplaats.

De Portugees heeft later op de dag ook nog een ontmoeting met schepen van Jeugd Leen Verbist (sp.a) naar aanleiding van Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad. 's Avonds schuift hij mee aan tafel op het Schoon Verdiep voor een diner, in aanwezigheid van burgemeester Patrick Janssens (sp.a) en gasten uit het creatieve en artistieke veld.

Zhang Ziyi

Voorts brengt ook de Chinese actrice Ziyi Zhang een bezoek aan het nieuwe museum. De actrice is onder meer bekend uit de films 'Crouching Tiger, Hidden Dragon', 'Memoirs of a Geisha' en 'Rush Hour 2'.

PVdP

Foto onder: Ziyi Zhang