Racing Genk pakt derde landstitel

Racing Genk is voor de derde keer landskampioen geworden. De Limburgers speelden dinsdag op de laatste speeldag in play-off I thuis 1-1 gelijk tegen rechtstreeks concurrent Standard, wat volstond voor de titel.

fvranckx

Lees ook: Spelers KRC vanavond gevierd in centrum.

Standard moest winnen in de Cristal Arena en begon ook het best aan de partij tegen een zenuwachtig Genk.

Het speelde dominant zonder echte kansen te versieren, al viel een poging van Van Damme op de lat. Halfweg de eerste helft kreeg Standard een zware opdoffer na het uitvallen van Mehdi Carcela, die na een schop van Mavinga roerloos bleef liggen. De 21-jarige middenvelder moest van het veld worden gedragen.

Vandaag in Het Belang van Limburg: 24 pagina's extra over de titel van Racing Genk! Morgen in uw krant: een gratis megaposter van de kampioenenploeg!

KRC Genk kampioen, gratis megaposter bij uw krant!

De Bruyne

De Luikenaars waren aangeslagen en moesten het initatief aan de thuisploeg laten.

Bolat hield Standard recht na doelpogingen van Vossen en Vandenborre, een vrije trap van De Bruyne belandde op de paal.

De goal viel echter aan de overkant. In de toegevoegde tijd werkte Mangala een gedevieerde vrije trap van Defour voorbij de Courtois.

Genk moest scoren in de tweede helft en ging er vol voor, maar het overwicht was voor de Rouches. Toch was het alle hens aan dek bij Standard toen De Bruyne Ogunjimi lanceerde, maar de Genkse aanvaller kon niet afwerken.

Kennedy

De Limburgers probeerden wel druk te zetten, maar ze konden niet echt kansen uitspelen. Vercauteren reageerde door Buffel en Kennedy in te brengen.

Vooral de laatste wissel bleek een gouden zet want twaalf minuten voor tijd maakte Kennedy de bevrijdende 1-1 door een hoekschop van Tözser netjes binnen te koppen.

Standard ging daarna verwoed op zoek naar de 1-2 maar stuitte in de slotfase op een onklopbare Thibaut Courtois.

Zaterdag kan Standard overigens revanche nemen voor de gemiste titel. Dan spelen de Rouches in het Koning Boudewijnstadion de bekerfinale tegen Westerlo.

Herbeleef de wedstrijd hier:

Volg KRC Genk-Standard Luik live