Paul Severs riskeert celstraf na Hitlergroet

Paul Severs zorgt voor commotie. De Vlaamse charmezanger bracht tijdens een optreden voor een groep studenten in Gent de Hitlergroet uit en scandeerde daarbij 'Heil Hitler'.

mgeysmans

Hij riskeert daarmee een vervolging door het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Voor Racismebestrijding (CGKR) en een celstraf van 1 jaar. Al valt dat af te wachten aldus Jozef De Witte van het CGKR: "Indien Paul Severs de feiten erkent, de fout inziet, zijn excuses aanbiedt en zijn verantwoordelijkheid dus neemt, kunnen we het zo laten. Indien niet kunnen we tot vervolging overgaan. Al is deze uitspraak louter informatief, en moet ik eerst alle aspecten van de zaak grondig bekijken."

"Ik ben verliefd op jou" is een van de grootste hits van Paul Severs. En laat het nu net dat liedje zijn wat Paul wel eens erg zuur kan opbreken. De charmezanger bracht tijdens een optreden in Gent namelijk een 'internationale' versie van de tegelplakker, waarbij hij ook het Duits niet meed. Niets mis mee, ware het niet dat Paul Duitsland blijkbaar nog steeds associeert met één ding: Hitler. Tijdens het optreden stak de man zijn hand ostentatief in de lucht, bracht hij de Hitlergroet en riep hij daarna nog, voor degenen die het niet doorhadden waarschijnlijk, Heil Hitler.

"Het was eruit voor ik het wist. Zodra ik het gedaan had, besefte ik dat het dom was. Ik heb dat nooit eerder gezegd, nooit. Ik wilde een grapje maken zoals Louis de Funès en Bourvil in de film 'La grande vadrouille'. Bovendien riep iemand uit het publiek het eerst. Ik heb het gewoon als grapje herhaald, zonder kwade bedoelingen", vertelt de charmezanger tegen het weekblad Story.

Bekijk hier een filmpje van de Hitlergroet.

Beeld: Photonews

Niet te missen