Belg wordt souschef in beste restaurant ter wereld

Belgen kunnen wat van koken, dat bewijst de 25-jarige Vlaming Yannick Van Aeken nog maar eens. De piepjonge kok is gepromoveerd tot souschef in het restaurant Noma, 's werelds beste restaurant.

mgeysmans

De jonge kok is afkomstig uit Booischot bij Heist-op-den-Berg, al zien ze hem daar al 4 jaar amper. Sindsdien werkt Van Aeken namelijk bij het Deense restaurant Noma. "Ik ben er begonnen toen we nog maar 1 ster hadden, 35ste stonden op de wereldranglijst en met 7 man in de keuken werkten. Nu staan we met 36 man, hebben we de eerste plaats veroverd en is er een tweede ster bijgekomen", vertelt de jonge chef tegen een krant van Corelio.

Op enkele jaren tijd heeft de man alle mogelijke keukenpostjes doorlopen, tot de apotheose nu: souschef. "Voor een kok van mijn leeftijd is dat schitterend. Het is het hoogste wat je hier kan bereiken. René Redzepi (foto), de eigenaar en chef-kok van het restaurant, heeft nog één hoofdchef onder hem, maar direct daaronder kom ik samen met 4 andere souschefs."

Beelden: Noma.dk

Niet te missen