Kinepolis trekt 10% minder bezoekers

De beursgenoteerde bioscoopgroep Kinepolis telde in het eerste kwartaal van 2011 maar 5,3 miljoen bezoekers. Dat waren er 10,3% minder dan in dezelfde periode van 2010. Toen kon het bedrijf wel teren op het succes van de 3D-film 'Avatar'. Bovendien zorgde het mooie weer tijdens de paasvakantie er nu voor dat velen buitenactiviteiten verkozen boven een bezoek aan de bioscoop.

jvangeyte

Als wordt vergeleken met het eerste kwartaal van 2009, dat een vergelijkbaar filmaanbod had, zou er een stijging van het aantal bezoekers met 1,3% zijn geweest.

In de Belgische zalen viel de terugloop trouwens nog mee. Hier bleef hij beperkt tot 4,9%, vooral door het succes van de film 'Rundskop'. Uiteindelijk kon Kinepolis in ons land in het eerste trimester 2,4 miljoen bezoekers tellen, tegenover 2,6 miljoen in hetzelfde kwartaal van 2010.

In de Franse zalen noteerde Kinepolis een terugloop van de bezoekers met 13,7%. In Spanje bedroeg de terugval zelfs 15,9%. En in de enige bioscoop in Zwitserlad werden 6,5% minder bezoekers geteld.

Financieel vielen de gevolgen ook mee. De inkomsten per bezoeker stegen namelijk. Dat was ook het geval met de opbrengsten voor het verhuren van de zalen aan bedrijven en voor de inkomsten uit filmdistributie.

JVG