Jill Peeters: "Revalidatie na rugoperatie was gouden tijd"

We hebben ze een tijdje moeten missen bij het vtm-weerbericht, maar nu is ze terug. Stralender én gezonder dan ooit. Twee rugoperaties en een lange revalidatie later, kijkt Jill Peeters positief terug op een ellendig zware periode. "Het was een gouden tijd."

mgeysmans

"Ik wist al een aantal jaren dat er een rugoperatie zat aan te komen. En al bij al is het goed meegevallen. Al moest er wel een tweede ingreep plaatsvinden, waardoor de revalidatie met 6 maanden verlengd werd. Dat was een klap, maar gelukkig heb ik goede vrienden en een prachtgezin dat me opving en alles draaiende hield", vertelt Peeters in Dag Allemaal.

Elkaar terug leren kennen

"Mijn tijd thuis ging volledig op aan mijn revalidatie. Ik was daar voortdurend mee bezig, ook door te slapen bijvoorbeeld. Ik heb heel veel geslapen die maanden, om mijn lichaam te laten herstellen. En er was bijna altijd iemand aan mijn zijde. Geweldig! Ik wens het iedereen toe: zo'n revalidatie. Ik heb geweldige dingen meegemaakt. Naast mijn bed stond een stoel, en zo heb ik mijn vriendinnen nog beter leren kennen. Iedereen mocht zijn verhaal doen bij mij. Dat is een gouden tijd, hoor, als je ziet wat de dagelijkse rat race allemaal meebrengt voor stress. Nu had ik tijd."

"Ook mijn kinderen vonden het niet zo erg. Mama heeft rugpijn, meer moesten ze eigenlijk niet weten, maar wat ze dan weer top vonden was bij mij in bed kruipen in de living en hun huiswerk vlak naast mij te maken. Nu is het allemaal voorgoed voorbij. Ik heb geen behoefte om hier op terug te blijven komen. Ik wil niet 'Jill de rugpatiënte zijn, maar Jill de weervrouw. Dat mensen mij op straat durven vragen welk weer het wordt, en niet hoe het met mijn rug gaat."

Beeld: Photonews

Niet te missen