Mama Yasmine: "Antidepressiva waren oorzaak van haar zelfmoord"

Vorige week kwam Dieter Troubleyn uit de periferie met een nieuw boek. Eentje waarin hij zwaar uithaalt naar bepaalde BV's en ook zijn relatie met de overleden zangeres Yasmine niet onbesproken laat. Zo zegt hij onder andere dat de vrouw geslagen werd door haar ouders en "dat ze nu nog in leven zou zijn als ze bij hem was gebleven". "Hoe durft hij zoiets schrijven", reageert moeder Anita.

mgeysmans

"De telefoon staat hier roodgloeiend. Iedereen is van Dieter zijn boek gepakt. Hoe durf je zoiets te schrijven als mens? Ik snap het niet. Dieter was al bijna 20 jaar uit Hildes leven verdwenen. Maar nu er een boek te verkopen is, klinkt het dat hij 'haar had kunnen redden'. Ah ja? Waarom heeft hij dat dan niet gedaan?", klinkt het ongeloofwaardig in Dag Allemaal.

"Dit doet zoveel pijn. Mijn verdriet is vandaag, 2 jaar later, nog steeds even pijnlijk aanwezig. Slijten? Vergeet het maar. Ik heb zelfs het gevoeld dat het alleen nog maar erger is geworden. En dan is er dat boek nog… en zeggen dat we Dieter indertijd intensief over de vloer hebben gehad."

"Mijn man ging een weekje fietsen, ik wou thuis bij Hilde blijven. Maar ze drong zo aan, dat ik uiteindelijk toch ben meegegaan. Dat ze het wel zou redden zei ze. Ik zal mezelf nooit vergeven dat ik toch maar mee naar Frankrijk ben gegaan. Mijn intuïtie zei nog: thuisblijven. Als ik mijn buikgevoel had gevold, zou ze er nu misschien nog zijn. Hilde nam pillen om zich beter te voelen. Antidepressiva. Maar die hebben een averechts effect gehad bij haar. Volgens mij is haar zelfmoord een gevolg van die pillen."

Beeld: Photonews

Niet te missen