Jongeman bijna blind na nachtje uit in dancing Noxx

Corné Keustermans (26) uit Stekene heeft bij het Comité P een klacht ingediend na een tumultueuze avond uit in dancing Noxx in Antwerpen. Hij kreeg glas in zijn oog, raakte ei zo na blind, maar de politie vond een onderzoek “te veel werk.”

ghouben

In de nacht van 26 op 27 maart ging Corné Keustermans met een aantal vrienden zijn verjaardag vieren in discotheek Noxx in Antwerpen. Het leek leuk te worden, maar plots sloeg de sfeer om. “Ineens begon een groep jongens ruzie te zoeken met een vriend van mij. Hij werd zelfs op zijn gezicht geslagen”, vertelt Corné. “Ik zag het gebeuren en wilde tussenbeide komen. Maar nog voor ik bij mijn vriend was, kreeg ik een glas frontaal in mijn oog geslingerd. In een paar seconden tijd hing ik helemaal vol bloed.”

Als...

“Gelukkig is mijn vriendin verpleegkundige”, zegt Corné. “Zij heeft mij naar een soort EHBO-ruimte in de Noxx geleid. Met een ambulance ben ik daarna naar het ziekenhuis gevoerd. Bleek dat ik een oogbolperforatie had en ik ook een ooglidcorrectie moest ondergaan. Was het glas een millimeter verder in mijn oog gedrongen, dan was het volgens de dokter een oogprothese geworden. Ik heb dus heel erg veel geluk gehad.”

Voor Corné was het enorm belangrijk dat de dadergepakt en aansprakelijk gesteld zou worden. “Kort na de feiten heeft de politie mij verhoord. Als de agenten onmiddellijk daarna terug naar de Noxx waren gereden, dan hadden ze de dader waarschijnlijk nog kunnen oppakken.”

Camerabeelden

“Maar dat is niet gebeurd, dus ik heb zelf, na mijn ziekenhuisopname, alles in het werk gezet om hem alsnog te vatten. Ik heb een inspecteur gebeld en hem gezegd dat de camerabeelden van de Noxx konden worden vergeleken met de ingescande pasjes bij binnenkomst. Zo zou de politie de dader mogelijk alsnog kunnen identificeren. Ik kreeg te horen: ‘Dat is te veel werk’.”

Corné ging dan maar zélf naar het politiekantoor. “De desinteresse van de politie-inspecteur was van zijn gezicht af te lezen. Toch beloofde hij om bij Noxx de beelden op te vragen. Dankzij een gesprek met iemand van Noxx weet ik dat er nooit iemand van de politie die beelden is gaan bekijken. En dat kan niet, want nu is het te laat. Daarom heb ik een klacht ingediend bij het Comité P. Ik wacht nu af. Het belangrijkste voor mij is alleszins dat iedereen beseft hoe onveilig uitgaan kan zijn. En hoe het zelfs nadien nog kan mislopen.”

SYLVIA MARIËN