"Defour feliciteren? Dat zal niet nodig zijn"

Erevoorzitter Jos Vaessen stortte zich gisteren op het werk. “Maar ik kan mijn gedachten er niet echt bijhouden”, gaf hij toe. “Ook al omdat ik tal van keren aangesproken word over de match van dinsdag.”

ghouben

Hoe nerveus bent u?

“Mega-zenuwachtig, het heeft geen zin dat te verbergen. Het kan niet snel genoeg dinsdagavond elf uur zijn.”

U bent naar eigen zeggen een goeie slaper. Is dat nog zo?

“Tot nu toe lukt me dat nog. Maar als ik ‘s nachts wakker schiet en ik aan de match begin te denken, is het toch moeilijk om weer in te dommelen.”

Standard lijkt tegenwoordig wel een machine.

“Die mening deel ik niet. Standard uit of thuis is toch een wereld van verschil. Neem Lokeren - Standard. In die match had Standard geen overschot. Van alle ploegen uit play-off 1 hebben wij daar zelfs de beste figuur geslagen.”

U bent blij met het thuisvoordeel?

“Absoluut. Ik mag er niet aan denken dat we in Luik moesten gaan spelen. Ik reken op onze twaalfde man. Tegen Brugge hadden onze supporters een schitterende tifo gemaakt. Die mogen ze van mij nogmaals gebruiken.”

Vorige week was u er twee keer bij op verplaatsing. Het werden twee uitersten.

“Niet helemaal. Zowel in Brugge als in Gent was onze start zwak. Maar in Gent hadden we in het derde en vierde kwartier wel de kracht om de match in handen te nemen. Ook bij 2-2 hadden we nog de veerkracht om terug te slaan. Dat is een gunstig signaal met het oog op dinsdag. Ik heb er vertrouwen in. Trouwens, onze drie goals waren allemaal van prima makelij.”

Durft u eraan denken dat Standard alsnog de titel pakt?

“Daar wil ik niet eens aan denken. Dan wordt het dinsdag een meer dan pijnlijke avond.”

Omdat het Standard is?

“Dat niet. Verliezen tegen pakweg Anderlecht of Club Brugge zou even hard aankomen. Voor een goed begrip, ik heb niks tegen Standard. Ik vind dat zelfs een geweldige club. Met onvoorstelbare supporters. Er is echter één man (Luciano d’Onofrio, nvdr) die mij mega-ontgoocheld heeft en dat komt nooit meer goed.”

Ook Steven Defour loopt er nog rond.

“Ik ontken niet dat dat me nog iets doet. Maar dat is toch van een andere orde.”

Zou u Defour kunnen feliciteren als hij de titel pakt?

“Ik ga ervan uit dat dat niet nodig zal zijn. Ik zie mezelf een glas champagne opsteken.”

Dus toch alcohol?

“Neenee, er zal water in dat glas zitten. Ik lust geen alcohol.”

(Beeld Photonews)

RC